Kde začít v Brně

Vše okolo plachetnic a jejich provozu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Anacron

Kde začít v Brně

#1 Příspěvek od Anacron »

Ahoj, zkoušel jsem tento dotaz položit na jachting.info, ale postupně jsem se dobral aktuální situaci, která se mi potvrdila, když mi nepřišel aktivační e-mail. :)

Párkrát jsem si zkusil jachting na kajutovce a zalíbilo se mi to tak, že už mám VMP M, S, C. Každopádně rád bych vyplul častěji než dvakrát, třikrát za rok na kajutovce a sbíral zkušenosti, klidně i na menších lodích. Jelikož bydlím kousek od Brna, tak se přímo nabízí přihlásit se do klubu na přehradě, ale zjistil jsem, že jsou minimálně dva a rád bych se zeptal, do kterého se přihlásit. Je každý zaměřený na něco jiného nebo jaký je mezi nimi rozdíl? Jak vůbec takový klub funguje pro začátečníka? Pracují vůbec s třicetiletým začátečníkem? :) Každopádně předem děkuji za rady a pokud jsem zapomněl něco uvést, rád doplním.

PS Pro admina bych dal ke zvážení, zda nevytvořit i nějakou kategorii pro začínající jachtaře, děkuji :)

Lynx

Re: Kde začít v Brně

#2 Příspěvek od Lynx »

Zkus je oslovit – kontaktní informace uvádějí. Zeptej se, zda se někde scházejí u piva/vína atd. a zda můžeš přijít. Přímým rozhovorem si nejlépe ujasníš, zda by Ti členství v takovém klubu vyhovovalo. Nesetkal jsem se s tím, že by jachtaři byli nevstřícní vůči novým příchozím. Ovšem nevím, jak je to v Brně – jsem z většího města. :D
Vítr? Vlny? To jsi chtěl, ne?

petrp
Site Admin

#3 Příspěvek od petrp »

Určitě osobně - najdi kontakt, zavolej, dondi za něma a uvidíš. ;)
Jakou kategorii si měl na mysli? Navrhni něco... :D

PS: Začal sem úplně stejně, jednou pak vyrazil na moře a bylo zpečetěno. Pokud chceš dělat papíry na "velkou" vodu taky, kousek máš Petra Pituchu - skvělý člověk i instruktor, osobní zkušenost. BTW, je i tady... :idea:

Anacron

#4 Příspěvek od Anacron »

Děkuji Vám oběma. Zkusím to a snad to dopadne :) Moře bych rád zkusil, ale to bude asi ještě dlouhá cesta :)

Kategorii jsem myslel právě pro takového začátečnické dotazy, abychom já a další začátečníci neplevelili serióznější diskuze :D

petrp
Site Admin

#5 Příspěvek od petrp »

To asi netřeba, nejde o plevelení, žádnej učenej z nebe nespad, taky su jen zelenáč... :D

Lynx

#6 Příspěvek od Lynx »

Začátečnické dotazy jsou v pořádku. V předchozím fóru byli „staří harcovníci“ poněkud alergičtí na neustále se opakující dotazy – například na chorvatské papíry. Když si někdo nedá ani tu práci, aby si přečetl příslušné téma, reakce nemusí být úplně příznivá. Ale to není Tvůj případ. Krom toho tady zatím není moc velký základ informací, ze kterého by se dalo čerpat.

Konkrétně Ti neporadím – brněnskou jachtařskou scénu skoro neznám. Jó, kdybys byl z Prahy a okolí, to bych věděl… :D
Vítr? Vlny? To jsi chtěl, ne?

Odpovědět